Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Dino Valls










Dino Valls ή όταν τα ετερώνυμα έλκονται... Τα ετερώνυμα στην συγκεκριμένη περίπτωση αφορούν την χειρουργική ιατρική και την ζωγραφική δύο ειδικότητες που εν πρώτοις μοιάζουν άσχετες προϋποθέτουν όμως και οι δύο  χέρια που  λειτουργούν με ακρίβεια , καλή γνώση ανατομίας , αφοσίωση και χιλιάδες ώρες μελέτης. 

Διάβασα αρκετά πράγματα για τον  Dino Valls πριν δημοσιεύσω δουλειά του, κυρίως γνώμες άλλων ζωγράφων και  τελικά σε ένα πράγμα συμφωνούν όλοι, ότι η τεχνική του είναι άφθαστη.
Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για έναν ζωγράφο που δημιουργεί τομές και συρράπτει εποχές με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους , για έναν ζωγράφο εξαιρετικής ευφυίας που κολυμπάει στα βαθιά κι άπατα της τέχνης , εκεί που τελικά ελάχιστοι κατορθώνουν να φτάσουν.
Dino Valls ,Ισπανός, γεννημένος το 1959.

Περισσότερα έργα του θα δείτε εδώ    http://www.dinovalls.com/es/galeria/

5 σχόλια:

  1. Ναι, καλά όλα αυτά περί άφθαστης τεχνικής του, αλλά εγώ η άσχετη έπαθα έναν κόμπο βλέποντας αυτή τη ζωγραφική. Είναι λίγο φοβιστικά αυτά τα έργα.
    Κίσιζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας υποθέσουμε ότι δύο άτομα κοιτάζουν ένα έργο που έχει ως θέμα του μια καρέκλα. Η πρώτη σκέψη και για τους δύο είναι ότι πρόκειται για μία καρέκλα. Η δεύτερη μπορεί για τον πρώτο να είναι ότι πάνω της καθόταν ένα παιδάκι που διάβαζε ένα βιβλίο και για τον δεύτερο ότι καθόταν κάποιος που έπαθε ανακοπή και πέθανε. Το έργο συνεχίζει να δείχνει μια καρέκλα όμως τα συναισθήματα και οι αντιδράσεις που προκαλεί είναι διαφορετικά στον καθένα. Θέλω να σου πω πολύ απλοποιημένα ότι ο φόβος συνήθως δεν προκαλείτε από το έργο... Σκέψου το...
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ, καλά. Θα το σκεφτώ. Κάτι περνάει από το μυαλό μου αλλά μόνη μου δεν με βλέπω να βγάζω άκρη. Θα πρέπει να το κουβεντιάσουμε εκ του σύνεγγυς.
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
    2. Αν έχει και καμιά ενδιαφέρουσα έκθεση και το συνδυάσουμε θα ήταν ακόμη καλύτερα...θα έχω το νου μου...

      Διαγραφή