Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Η αξία των σκουπιδιών

Δεν μπορώ να σκεφτώ ποιό ενδιαφέροντα υλικά για να κατασκευάσω κάτι μικρό ή μεγάλο από αυτά που προορίζονται για τα σκουπίδια κι όχι μόνο γιατί το κόστος είναι μηδενικό  αλλά περισσότερο για την μεγάλη ευχαρίστηση να σώζεις κάτι από το καλάθι των αχρήστων και να του δίνεις μιά δεύτερη ευκαιρία.
























Το χάρτινο κουτί απο τα τυράκια το έχω χρησιμοποιήσει σε πολλές κατασκευές και συνήθως με προκαλεί να το ζωγραφίσω. Το κεσεδάκι απο το γιαούρτι μεταλλάχτηκε σε μικρό κήπο για λιλιπούτειες νεράιδες.
Υλικά: περιοδικά, κόλλες, παλιά υφάσματα, κορδέλες και ακρυλικά χρώματα.


13 σχόλια:

  1. Κυπαρησία μου οι κατασκευές σου έγιναν τέλειες...ειδικά το κεσεδάκι με τον νεραΐδόκηπο μου άρεσε πολύυυυυυυυ....έδωσες αξία και ζωή σε πράγματα που θα κατέληγαν στα σκουπίδια...χίλια μπράβο!!! Καλό μήνα!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσες οι κατασκευές σου. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΟΥ!!!!ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλενα ευχαριστώ πολύ για το γλυκό σου σχόλιο! Καλό μήνα και σε σένα , δημιουργικό και χαρούμενο!! φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία ευχαριστώ πολύ!Στο μέλλον θα δημοσιεύσω κι άλλες τέτοιου τύπου κατασκευές- νομίζω οτι οι καιροί επιβάλλουν μεταποιήσεις κι αξιοποιήση των πάντων. Καλό μήνα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. fotolabida χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν! Καλό μήνα με διάθεση για δημιουργία και ζωή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όταν τα σκουπίδια φτάνουν στα χέρια σου, θησαυροί γίνονται. τέτοιοι που οι θησαυροί, μπροστά στους δικούς σου, σκουπίδια φαίνονται άψυχα! μπράβο κοριτσάρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το αποτέλεσμα...
    λαμβάνοντας δε υπ όψιν του κανείς ότι η πρώτη ύλη προήλθε από υλικά λίγο πριν καταλήξουν στα σκουπίδια, αποκτά μια ιδιαίτερη αισθητική αξία.
    Η "δεύτερη ευκαιρία" που δίνεις σ αυτά τα άψυχα αντικείμενα, όπως είπες, είναι απίστευτη πρόκληση... και όντως μπορώ να φανταστώ την μεγάλη ευχαρίστηση που νιώθεις μετά την ιδανική αξιοποίησή τους...
    Εύχομαι κάποια στιγμή η δουλειά σου να καταστεί ικανή σε "όγκο" και να εκτεθεί, να την θαυμάσουμε και μεις από κοντά...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βίκυ μου πόσο σ' ευχαριστώ! Υπέροχο σχόλιο, πραγματικά. (Θα το αντιγράψω και αυτό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρίστο μ' έβαλες σε σκέψεις...Συνήθως κάποιες κατασκευές μου φιλοξενούνται κατά καιρούς σε γκαλερί αλλά δεν είχα σκεφτεί κάτι πιό ολοκληρωμένο. Ίσως λοιπόν στο μέλλον...(είναι οτι κι αυτά απαιτούν αρκετό χρόνο καθώς δεν υπάρχει κάποιο πρωτότυπο και πηγαίνω ψάχνοντας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πόσο όμορφα!!Η μαγεία των αντικειμένων!
    Εγώ πάντα είχα τη φαντασία αλλά ποτέ δεν πιάνει το χέρι μου!:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστώ πολύ!
    Αλίμονο αν όλοι είχαμε τα ίδια ταλέντα σ' αυτή τη ζωή ziggy θα καταντούσε βαρετό. Είμαι σίγουρη οτι κάποιον τρόπο έχεις βρεί ή θα βρείς στο μέλλον για να διοχετεύσεις το προσόν της φαντασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα potpouri, σ' ευχαριστώ και καλώς όρισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή